2023: Het vergeten kind!

2024 nog te bepalen

 

VOOR WIE ZET HET VERGETEN KIND ZICH IN?

 

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoeken. Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout.

 

 

WAT IS ER AAN DE HAND?

Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze daar niet meer veilig waren. De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt hen onzeker, bang en boos. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen van hun ouders. Hun verslaving(en), grote schulden, psychische problemen en onvermogen zorgen voor een negatief klimaat. Hierdoor krijgen kinderen niet de positieve aandacht die ze zo hard nodig hebben. Ze vereenzamen, raken in een sociaal isolement en hun ontwikkeling komt in de knel. Op latere leeftijd lopen deze kinderen een verhoogd risico om op het criminele pad te raken, geen baan te kunnen houden, zelf problemen te ervaren in de opvoeding van hun eigen kinderen of zelfs helemaal geen duurzame relatie aan te kunnen gaan.

 

De Stichting Insurancecycletour hanteert een antistrijkstok beleid. Het inschrijfgeld is € 50 per deelnemer, waarbij de deelnemer ook nog extra kan doneren. We hebben in 2022 met zijn allen €17.500 bij elkaar gefietst voor Giro 555

 

Onze sponsoren maken het mogelijk om het gehele evenement te financieren. Chapeau voor onze trouwe sponsoren. Wij zijn ze zeer dankbaar.

 

Heb je nog vragen:

 

Ard Korevaar tel: 06 22 808 190 e-mail: ard@ardkorevaar.nl
Bert Veurink tel: 06 20 604 810 e-mail: b.veurink@totaalsupport.eu

Hoofdsponsors

Aegon
Arag

Zilveren sponsoren

Bronzen sponsoren

Vrienden van I.C.T