Lustrum editie Insurance Cycle Tour fietst honderden verwenboxen bij elkaar voor ouders van kinderen met een handicap!


Allround schaatser Patrick Roest overhandigde afgelopen vrijdag namens de deelnemers van de Insurance Cycle Tour een bedrag van 10.000 euro aan HandicapNL. Onder de deelnemers waren onder andere voormalig topsprinter Mathieu Hermans en Kenny van Hummel, hij werd door het Franse sportblad L’Equipe uitgeroepen tot ‘slechtste klimmer ooit’ en droeg tijdens de Tour de France van 2009 met verve de rode lantaarn. Behalve Van Hummel en Hermans waren ook oud Nederlands kampioen Maarten den Bakker en Bart Voskamp present. De laatste won meerdere keren een etappe in de Tour. Maar het draaide natuurlijk om de ruim 200 deelnemers uit de verzekeringsbranche vanuit heel Nederland. Tijdens de drie prachtige routes van de Bollenstreek Classic, werden onder goede weersomstandigheden verhalen uitgewisseld en natuurlijk de nodige kilometers gefietst. De echte sportievelingen gingen voor de 135 kilometer.

Het volledige inschrijfgeld van de deelnemers gaat naar HandicapNL dat honderden ouders en verzorgers van kinderen met een handicap een verwenbox gaat overhandigen. Patrick Roest: “Geweldig dat de Insurance Cycle Tour voor dit doel heeft gekozen. Het is een prachtig cadeau voor ouders die het enorm verdienen.” De dagelijkse zorg voor een kind met een handicap is zwaar en stopt nóóit. 60% van de ouders van kinderen met een handicap heeft te kampen met een burn-out. Dankzij de opbrengst van de Insurance Cycle Tour kan HandicapNL in september honderden ouders en verzorgers van kinderen met een handicap verrassen met een verwenbox.

 

Wij danken alle sponsoren voor hun bijdragen en alle deelnemers voor hun enthousiaste deelname!

 

Met bouwbedrijf Koers als nieuwe hoofdsponsor, ligt de ICT duidelijk goed op koers! De volgende editie van deze klassieker in wording, zal op vrijdag 31 mei 2019 wederom vanuit Lisse worden gereden.